Hulp nodig en u wilt het zelf regelen?

De beste keuze voor uw Persoonsgebonden budget (PGB)

Wmo-hulp aanvragen voor de huishouding met een PGB?

U bent woonachtig in Utrecht en raakt u op leeftijd of u bent (tijdelijk) om een andere reden, zoals een ziekte of handicap, niet goed in staat om uw huishoudelijke werkzaamheden te verrichten? Zorg en Plezier helpt u dan graag, zodat u zonder zorgen in uw vertrouwde stad Utrecht kunt blijven wonen. Ook met de aanvraag voor Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) én het invulling geven aan uw Persoonsgebonden budget (PGB) van de gemeente Utrecht. Hiermee ontvangt u een geldbedrag waarmee u zelf de hulp op maat kunt inkopen bij Zorg en Plezier.

De huishoudelijke ondersteuning die Zorg en Plezier biedt is vrij breed, zowel licht als iets zwaarder huishoudelijk werk wordt door ons aangepakt. Het doel van onze huishoudelijke hulpen is letterlijk het ontzorgen van de dagelijkse/wekelijkse taken en het toveren van een glimlach op uw gezicht door uw huis weer fris en netjes achter te laten. Een opgeruimd huis is namelijk een opgeruimd hoofd. Het bieden van rust en zekerheid aan onze cliënten in Utrecht en de rest van Nederland is voor ons erg belangrijk. Vanwege de terugkerende schoonmaakmomenten helpen wij u met het opbouwen van een wekelijkse structuur. Naast het verzorgen van schoonmaakwerkzaamheden kan er ook een beroep worden gedaan op hulp bij het boodschappen doen.

Persoonsgebonden budget (PGB) voor thuishulp in Utrecht

Heb u recht op een maatwerkvoorziening van Zorg en Plezier, omdat het aanbod van de gemeente niet past bij uw hulpvraag? Dan mag u de hulp van Zorg en Plezier zelf inkopen. Indien u in aanmerking wilt komen voor hulp bij de huishouding op basis van een PGB, kunt u deze op basis van een indicatie vergoed krijgen van de gemeente Utrecht (indien u daar woonachtig bent). Zorg en Plezier levert hulp bij die aanvraag én de uitvoering van de hulp op maat die u nodig heeft. U komt niet op een wachtlijst te staan, u krijgt direct hulp!

Indien u vragen heeft of het soort huishoudelijke ondersteuning dat wij u kunnen bieden of de wijze waarop u het kunt aanvragen, kunt u direct bellen (tijdens kantooruren) met het volgende telefoonnummer: 0546 78 61 48 of vul het contactformulier in. 

Zorg en Plezier biedt de volgende thuishulp in uw woonplaats

Deze vestiging van Zorg en Plezier biedt voor u de juiste thuishulp