Thuishulp nodig?

Laat dat maar aan ons over

Begeleiding Individueel

Bij Zorg en Plezier staat persoonlijke aandacht voor elke cliënt hoog in het vaandel. Luisteren naar de behoefte/ vraag en dit omzetten in actie. Loopt u vast bij het uitvoeren van complexe activiteiten en in uw dagelijkse routine? Of vindt u het moeilijk om voor u zelf op te komen en zelfstandig besluiten te nemen? Zorg en Plezier biedt u hierin deskundige begeleiding. De ondersteuning is er op gericht dat u uiteindelijk, voor zover mogelijk, in staat bent uw leven zelfstandig vorm te geven.

Voorbeelden van individuele begeleiding
• Hulp bij de administratie, post en financiën; (overzicht krijgen over facturen, contracten, verzekeringen enz.)
• Hulp bij het boodschappen doen;
• Hulp om huishoudelijke apparaten (te leren) bedienen;
• Hulp bij de opvoeding;
• Hulp om de dag in te delen en dingen te ondernemen;
• Contact zoeken met mensen in de omgeving;
• Hulp om te communiceren met anderen;
• Hulp om gedragsproblemen te verminderen;

Onder welke regelingen valt begeleiding?

Gemeenten zijn volgens de WMO 2015 verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van hun volwassen inwoners. Daarbij hoort: ‘ondersteunen van de zelfredzaamheid en de participatie'. Participatie wil zeggen: meedoen in de samenleving. Bijvoorbeeld mensen kunnen ontmoeten, (vrijwilligers-)werk of een zinvolle en activerende daginvulling hebben. Welke ondersteuning uw Gemeente precies moet bieden is niet vastgelegd in de wet. Daardoor is maatwerk mogelijk. Het resultaat moet zo zijn dat u zo zelfstandig mogelijk kunt leven en mee kunt doen in de maatschappij.

Indicatie

Op landelijk niveau zijn er verschillende afspraken gemaakt met betrekking tot de verschillende vormen van begeleiding. Afhankelijk van de Gemeente waarin u woont kunnen deze iets van elkaar verschillen.Indien u in aanmerking wilt komen voor begeleiding, kunt u deze op basis van een indicatie vergoed krijgen van de gemeente waarin u woonachtig bent. U kunt hiervoor een aanvraagformulier ophalen bij het Loket Welzijn, Inkomen en Zorg, of deze digitaal downloaden. Zorg en Plezier levert inmiddels begeleiding en ondersteuning binnen meerdere regio’s in Nederland.

Begeleiding Groep

Een heerlijk onbezorgde dag ervaren. Gezellig kletsen met leeftijdsgenoten? Een potje kaarten of poolen met mannen onder elkaar? Rustig rekken en strekken tijdens de gymnastiekles onder begeleiding? Even de focus op uzelf en de thuissituatie laten voor wat het is!

In onze vernieuwde ruimte, aangrenzend bij het kantoor van Zorg en Plezier, bieden wij de mogelijkheid tot het deelnemen aan dagbesteding. Deze prettige en prachtig gedecoreerde ruimte geeft een welkom woonkamergevoel, waarin een ieder zich direct thuis voelt. De ruimte biedt voldoende en zeer prettige zitgelegenheden, heerlijke banken om in weg te zakken en comfortabele eettafels om een ontbijtje en een heerlijke lunch aan te nuttigen. Gezelligheid en gastvrijheid vinden wij enorm belangrijk.

De voornaamste reden van onze dagbesteding is eigenlijk het verzorgen van een prettige dag voor onze cliënten. Een fijne dag of dagdeel waar u wekelijks naar uit kunt kijken. In het gezelschap van andere deelnemers binnen uw doelgroep, kunt u deelnemen aan activiteiten, of gewoonweg even een momentje voor uzelf pakken met een krantje of tijdschrift. U bent immers tot geen enkele activiteit verplicht. Puur even gezellig onder de mensen komen en kennis maken met andere deelnemers en leeftijdsgenoten. Om onze cliënten wat meer variatie te bieden zijn er heel wat activiteiten mogelijk, activiteiten die u alleen of gezamenlijk kunt uitoefenen. Dit bepaalt u samen met de andere deelnemers en de begeleiding.

Voorbeelden van enkele activiteiten zijn:
▪ wandelen
▪ gezelschapsspelen
▪ film kijken
▪ creatief met bloemschikken/ kerststukjes
▪ zang/muziek
▪ gymnastiek 50+
▪ bingo
▪ koken en bakken
▪ poolen/ sjoelen
▪ kaarten
▪ buiten activiteiten, excursies

Heeft u zelf suggesties voor een activiteit dan horen wij dit graag!
Het programma voor de dagbesteding ligt in principe niet compleet vast, er is altijd ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Zorg en Plezier vindt het van groot belang dat cliënten plezier ervaren in de zorg die zij ontvangen, maar ook zeker tijdens een zinvolle dagbesteding. Wij zijn van mening dat leuke activiteiten en sociaal contact, zowel de fysieke als de psychische gesteldheid van de cliënten verbeterd.

Wij bieden wekelijks aan een groep ouderen een zinvolle dagbesteding. Dit programma bestaat uit creatieve en actieve activiteiten, passend bij de wensen van de cliënt. Maandelijks organiseren wij leuke uitstapjes door heel Nederland. Bezoeken wij de meest bekende plekken en vinden wij het tegelijkertijd een uitdaging om te zoeken naar nieuwe originele trekpleisters in ons land. Zorg en Plezier levert inmiddels verschilende vormen van begeleiding binnen meerdere regio’s in Nederland.

Indien u vragen heeft of het soort begeleiding dat wij u kunnen bieden of de wijze waarop u het kunt aanvragen, kunt u bellen met het volgende telefoonnummer: 0546 78 61 48

Bent u op zoek naar thuishulp?

Zorg en Plezier levert hulp in het huishouden en begeleiding die afgestemd is op uw wensen en manier van leven.

Meld u vandaag nog aan