Organisatie

Wij ontzorgen u met onze zorg

Zorg en Plezier ontlast Mantelzorgers!

Innovatie in de zorg

Met ingang van 10 maart 2016 heeft Zorg en Plezier in samenwerking met de Gemeente Almelo het innovatieve Mantelzorgcompliment 2.0. in het leven geroepen. Wegens een budgetoverschot bij de Gemeente Almelo voor huishoudelijke ondersteuning, is het mogelijk gemaakt om als mantelzorger zelf ook ontlast te worden. Het budgetoverschot bedraagt maar liefst een totaal bedrag van €940.000, wellicht heeft u het onlangs al voorbij zien komen in een nieuwsbericht van de Turbantia.

Kent u of bent u zelf mantelzorger?

In de praktijk werkt het als volgt, woont u in Almelo en bent u mantelzorger voor een familielid, kennis, buurman etc, en heeft deze persoon een geldige indicatie voor zorg of huishoudelijke ondersteuning, dan heeft u ook het recht om ontzorgt te worden voor een klein bedrag per uur. Er zit geen limiet aan het aantal uur wat u wilt inkopen en het is geen verplichting om hier op frequente basis van gebruik te maken. Het enige vereiste is dat u, mocht u nog niet al ingeschreven staan, zich in laat schrijven als mantelzorger bij het SIZ (Stichting Informele Zorg). Inschrijven bij SIZ is overigens geheel kosteloos en de administratieve handelingen hiervoor kunnen wij voor u verzorgen.

Bekwame medewerkers van Zorg en Plezier zullen de door u gewenste huishoudelijke- of technische werkzaamheden voor u uit handen nemen. De Gemeente draagt bij in de kosten van deze diensten waardoor er slechts een bedrag van €5,00 per uur overblijft, wat voor uw rekening komt als mantelzorger.

Mantelzorger zijn is zeer dankbaar vrijwilligerswerk, vaak sluipen de werkzaamheden en/of hulp die u biedt aan naasten er langzaam in. Het bieden van hulp en ondersteuning aan naasten is vaak enorm breed en vergt veel qua tijd en energie. Vandaar dat het enorm prettig is om zelf ook eens voordelig hulp te ontvangen.

Deze hulp is op verschillende manieren in te zetten

• Huishoudelijke ondersteuning
• Wassen/strijken
• Technische klussen in en om het huis
• Tuinonderhoud
• Maaltijdservice
• Begeleiding arts/ziekenhuis bezoek
• Hulp bij administratie

Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie?

Voorwaarden met betrekking tot het inzetten van hulp kunnen per Gemeente varieren. Indien u zich wilt laten inschrijven als mantelzorger bij het SIZ (Stichting Informele Zorg) kunnen wij u aanmelden.Aanmelden of informatie opvragen kan middels het volgende telefoonnummer van Zorg en Plezier: 0546-786148

Mocht u voorafgaand eerst even zelf het SIZ willen contacteren, kan dat middels onderstaande gegevens:

Stichting Informele Zorg Twente (SIZ)
Berlagelaan 2, 7606 ST Almelo
T: 085-7731720
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bent u op zoek naar thuishulp?

Zorg en Plezier levert hulp in het huishouden en begeleiding die afgestemd is op uw wensen en manier van leven.

Meld u vandaag nog aan

Contracten
Zorgverzekeraars

logo menzis

logo dsw

logo intwente

logo stadholland

logo asr

logo amersfoortse

logo ditzo

logo avitae

logo anderzorg